Prao Dag 3

Så var då den tredje praodagen avklarad och bara två återstår, på pressbyrån iallafall :)
Arbetssysslorna känns bra här. Idag har jag återigen fått fylla på varor, bakat bullar men även packat upp tidningar och kontrollerat följesedlar. Det kanske låter lite enformigt men det är helt okej, men det hade varit SÅ MYCKET ROLIGARE om man hade fått ha sina egna kläder på sig!
Eller åtminstone några arbetskläder som ser okej ut. Eller om man hade fått slippa ha keps på sig.
Jag hade känt mig mycket mer bekväm med mina egna kläder men jag står såklart ut utan att klaga. Jag vill ju inte vara en börda för dem som jobbar där. Det är ändå inte dem som bestämmer vilka kläder man måste ha på sig. Min handledare är förövrigt väldigt snäll och hjälpsam och det verkar finnas en bra sammanhållning och god stämning mellan personalen. De hjälper varandra, samarbetar och verkar trivas med varandra.
Idag började jag klockan 9.30 och slutade klockan 14.00.

Ciao!
//Johanna

Prao Dag 2

Idag började jag klockan 09.00. Jag fick packa upp varor och kontrollera att leveransen som hade kommit in idag stämde. Jag fick b.l.a. packa upp choklad, halstabletter, färdigmat och mackor. Det fungerade bra och min handledare Sofia var vänlig och glad och visade hur jag skulle göra. En av mina nya arbetskamrater, Tilde, visade hur man fyllde på kaffemaskinen och hon lärde mig dessutom innerbörden av att "faca", uttalas facea, och fronta. Båda uttrycken har med kundexponering att göra. Efter detta var det dags för lunch och efter det genomgick jag ytterliggare några grundläggande internetkurser som ska vara bra att genomgå när man jobbar som säljare i butik. Dessa kurser är tydligen obligatoriska att genomgå för alla som jobbar i butik, även fast de bara praoar där. Men det gör mig inget. Testen är enkla och min handledare sa att man kan ha användning för kurserna när man söker sommarjobb. Om man skriver ut kursbevisen så kan man visa upp dem för dem man söker sommarjobb hos. Så vi skrev såklart ut kursbevisen :)
Innan jag gick hem hjälpte jag också till att kasta kartonger och räkna ut hur många skraplotter och kontantkort de hade lyckats sälja. Jag fick även lära mig att pakettera tidningar.
Efter den andra praodagen känns det säkrare och roligare än det gjorde efter första dagen. Jag trivs med personalen. De har tålamod med mig, är roliga och lättsamma.
Idag slutade jag klockan 16.00.


Prao Dag 1

Idag var det alltså dags för prao igen. Den första dagen har jag jobbat på Pressbyrån på Södersjukhuset, där jag ska stanna i ytterliggare fyra arbetsdagar med varierande arbetstider. Jag kommer alltså att jobba här veckan ut och nästa vecka kommer jag byta praoplats.
Idag började jag jobba klockan 8 och jag lyckades också komma i tid.
Jag fick träffa min handledare som hjälpte mig att hitta arbetskläder åt mig och som kom på sysslor åt mig under dagen.
Dagen bestod mestadels utav att fylla på varor i butiken, men jag fick också göra mindre saker som att värma bullar, eller som de kallade det "baka bullar", slänga kartonger och göra ett flertal informationstest på internet som b.l.a. handlade om marknadsföring.
Personalen är trevlig, snäll och lättsam och hittills upplever jag en bra atmosfär i butiken.
Det jag däremot skulle kunna vara utan är de minst sagt gräsliga arbetskläderna.
Den första dagen gick bra och jag slutade klockan 14.10, alltså med tio minuters övertid, hehe.

Bye!
Johanna


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0